Menu

Verschillende borst maten

De borstomvang en borstmaat zijn … heel belangrijk wanneer het gaat om een goede pasvorm. Wij vinden het heel belangrijk dat onze producten goed zitten en daarom zijn de MySizePatterns patronen in verschillende borstgroottes te verkrijgen. Dit is een enorme stap is in de richting van een flatterende pasvorm in vergelijking met patronen die alleen worden aangeboden voor standaard verhoudingen van een silhouet.

Voordat we in details treden, laten we snel zien waarom het kiezen van een grotere kledingmaat GEEN snelle oplossing is bij grotere borsten.

Over het algemeen vinden vrouwen dat ze “grote borsten” hebben wanneer ze meer hebben dan een B-cup.. Schokkend, toch? Patronen en kant-en-klare kleding worden bijna exclusief gemaakt voor de gemiddelde B-cup, in alle (omtrek) maten. Dus als je een grotere buste hebt en een kledingstuk in je “normale” maat probeert, past het waarschijnlijk over het algemeen vrij goed, afgezien van de bovenste en onderste borst-delen. Er is simpelweg gewoon niet genoeg ruimte voor de borsten. Wanneer je echter kiest voor een grotere confectiemaat, zodat de borsten wel passen, dan is het kledingstuk op andere plekken weer veel te groot. Klinkt dit bekend? Eigenlijk zijn er namelijk ook andere gebieden die moeten worden aangepast, zoals: de hals, schouders, armsgaten en zelfs de mouwen. Echter is het niet gemakkelijk om aan te passen en het kost enorm veel tijd. Tegelijkertijd bestaat dit probleem ook bij vrouwen die een A-cup hebben, maar dan tegenovergesteld. Waarom is dat?

sewing_patterns

Stel je voor, je hebt twee dames met een standaard figuur en standaard proporties, maar met een verschillende omtrek. Ze zien er allebei geweldig uit omdat ze kleding dragen die rondom hun lichaam past.

sewing_patterns

Maar wat gebeurt er als een vrouw borsten heeft die groter zijn dan de standaard? Er zijn eigenlijk twee opties: of ze probeert nog steeds haar standaard kledingmaat te dragen (die te klein is bij de buste) of ze kiest voor een grotere standaard kledingmaat die bij de buste past. De keuze tussen slecht en slechter eigenlijk. In het eerste geval trekt het lijfje over de buste, waardoor de buste plat wordt – simpelweg omdat er niet genoeg ruimte is in het borstgedeelte. In sommige / de meeste gevallen passen de ‘grotere’ borsten echter niet in het kledingstuk, zeker niet wanneer het kledingstuk is gemaakt van geweven stoffen (geen stretch). Hierdoor wordt over het algemeen gekozen voor een kledingstuk met een grotere confectiemaat, maar hierdoor wordt de kleding veel te groot en nog erger – in sommige gevallen alsnog niet genoeg ruimte voor de borsten. Hoe is dit mogelijk?
Vanwege de verdeling van de omtrek.
Onderstaande tekeningen laten zien hoe het werkt.

sewing_patterns

Zelfs als de twee dames dezelfde volledige borstomtrek hebben (zie de rode cirkel), hebben ze verschillende pasbehoeftes in het borstgebied. Over het algemeen heb je extra ruimte aan de voorkant nodig bij vollere borsten, dus niet per se extra ruimte in het gehele kledingstuk en zeker niet aan de achterkant. Dus de extra ruimte (voor de borst) is met name nodig aan de voorkant van het kledingstuk zodat de borst erin past. Het lichaam van een vrouw met vollere borsten heeft meer diepte en is smaller in tegenstelling tot de vorm van een standaard geproportioneerd lichaam met dezelfde omtrek maar met een kleinere buste. Vergelijk de vormen van het volledige borstgebied van bovenaf bekeken.

sewing_patterns

Dus als een vrouw met vollere borsten een kledingstuk met een standaard confectiemaat draagt die past bij de vollere borsten, dan krijg je extra stof op de verkeerde plekken. Ze krijgt dat namelijk extra ruimte aan de achterkant en aan de zijkant van haar lichaam en slechts een klein gedeelte aan de voorkant van haar lichaam. En dat kleine gedeelte extra ruimte (van de grotere maat) aan de voorkant is vaak nog steeds niet genoeg om de borsten goed te laten passen in het kledingstuk. Kortom, niet echt een droomscenario dus. Zeker niet wanneer vervolgens ook nog de pasvorm bij de hals te wijd is, de stof bij de schouders te breed (waardoor ze breder lijkt) en de mouwen te groot (niet comfortabel en zeker niet flatterend).

Het (zelf)aanpassen van het borstgebied is niet eenvoudig, vooral als het patroon specifieke ontwerpsneden heeft. We hebben een patroonvormingssysteem ontwikkeld dat dit probleem aanpakt en bieden graag patronen in 4 verschillende borstomvangmaten.

sewing_patterns

We hebben de borstgroottes / als volgt gelabeld:

Het standaard formaat / borst is gelabeld als een “S” – gemakkelijk te onthouden.

De maat “S+1” is één maat groter dan de Standaard.

De maat “S+2” gaat nog een stap verder (2 maten groter van de Standaard).

Het formaat dat kleiner is dan de standaard wordt “S-1” genoemd.

OPMERKING: de borstmaten van MySizePatterns (S-1, S, S + 1, S + 2) hebben geen directe link met gangbare cupmaten (A, B, C, D ….) om te voorkomen dat je eventueel verkeerde conclusies trekt, aangezien cup maten ook niet 100% standaard zijn. Je krijgt veel betere resultaten als je de onderbustewijdte meet (onder de borst) en het breedste gedeelte van de borst (bovenwijdte).
De term “één maat” is min of meer een soort snelkoppeling om het gemakkelijker te onthouden. Het werkelijke verschil in MySizePatterns buste maten is altijd 4 cm / 1.6 “, voor de maten EU46 / UK18 / US16 is dit inderdaad één confectiemaat. Wanneer de maat groter is dan wordt de omtrek 6 cm / 2.4”groter, dus iets minder dan ‘één maat’. Controleer daarom altijd de exacte metingen in een tabel.

Deze maten voor de grote van de borsten zijn niet gebruikelijk, zoals eerder genoemd.
Dit is origineel werk van het ontwerp van MySizePatterns om een ​​andere hoeveelheid ruimte in de borst te definiëren die overeenkomt met de behoefte aan verschillende cup-maten, inclusief kledingconstructie-eisen voor de breedtes en de lengtes.

In de onderstaande tabel ziet u details van alle opties voor de borstomvang die beschikbaar zijn voor MySizePatterns-patronen. Met deze opties ben je op de goede weg om een nauwsluitend en goed passend kledingstuk te krijgen voor een ‘niet-standaard’ silhouet.

sewing_patterns

Bekijk een voorbeeld van hoe u de juiste buste-maat kiest.  Choosing the bust size

Omdat onze lichamen een gecompliceerde combinatie van verschillende rondingen zijn, wordt het sterk aanbevolen om een ​​proefkledingstuk te maken (met eventueel ‘goedkopere stof’) om te zien of er nog aanvullende aanpassingen nodig zijn. Als het kledingstuk vervolgens goed past, dan kan het kledingstuk worden gemaakt met de ‘echte stof’.

Als er meer dan slechts een kleine paar aanpassingen nodig zijn om een ​​goede pasvorm te krijgen, probeer dan een andere combinatie van de opties voor de grootte van de buste. Ga voor een relatief eenvoudig ontwerp van een jurk, waardoor het gemakkelijker is om verschillen te zien wanneer het kledingstuk wordt gepast en wat de gevolgen zijn geweest van eventuele aanpassingen. Wanneer je eenmaal de goede maatcombinatie hebt gekozen die het beste past bij je silhouet – blijf er dan bij. Dit zou een ‘life-changer’ kunnen zijn voor je (naai)leven.

Leave a Reply

error:
preloader